Настройка на глобалния изглед на портала

Порталът на Софийски съдебен окръг разполага с контроли за промяна на език и размер на шрифта, както и възможност за превключване между различни теми или изглед без теми (стилове).

За тази функционалност можете да използвате лентата с контроли, която се намира на всяка страница най-горе в ляво на заглавната част (header).

Лента с контроли

Смяна на език

Бутоните със знаменцата( знамена ) служат за смяна на езика, на който се визуализират текстовете в портала. Натискайки ги се сменя съдържанието на сайта на съответния език - Български и Английски.

Размер на шрифта

Трите икони изобразяващи буквата "А"( знамена ) в различни размери управляват размера на шрифта. Най-малката намалява шрифта при всяко натискане с един пункт; средната връща размера по подразбиране; и най-голямата увеличава шрифта с един пункт.

Избор на стил (тема)

При избор на обект от падащото меню( знамена ) автоматично се променя темата на портала. "Без стил" означава че сайтът ще бъде показан като обикновени текстови страници. Този вариант е подходящ за текстови браузъри, устройства с малък екран или за системи без поддръжка на стилове.

Login